Louis Roederer Brut Premier

20140107-081325.jpg

Då har det nya året firats in. En kväll som brukar gå till handlingarna med både god mat och och goda drycker. Så även denna gång. Även om jag inte är en dryckesnörd av rang, som öppnar årsgångbuteljer som har mer år på nacken än undertecknad, så brukar det bli lite dyrare flaskor vid tillfällen som dessa.
I denna gång började kvällen med att hälsa våra gäster välkomna med en flaska champagne. Har en personlig övertygelse att börja kvällen med god champagne och ta något annat mousserande till tolvslaget då smaklökarna sakteliga överbelastats och/eller bedövats.
Champagnen som valts var ljust, friskt och med många vackra små bubblor ringlades upp mot ytan. Doftade söta gula äpplen och en del citrus. Även en tendens av något rostat finns där. Smakade gjorde det och var gott som attan. Åter igen kanske tillfället gjorde mycket, men vinet var fint balanserat, friskt och uppgav en fantastiskt glädjande känsla. Detta dricker jag mer än gärna oftare.

Övriga drycker från nyårsfirandet kommer sakteliga trilla in så smått här på bloggen. Men tills dess Gott nytt år och 2014 på er alla!

Pris: 381kr
Nr på Systembolaget: 7602

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *