Chateau Husson Châteauneuf-du-Pape, 2010

20130914-100930.jpg

Under vistelsen i Köpenhamn tog vi oss till restaurangen Patépaté. Har hört mycket gott om den och ryktet stämde.
För min del blev det kalvhjärta till förrätt (liten besvikelse) och lever till huvudrätt (mycket god). Till detta valde jag ett vin från franska Châteauneuf-du-Pape. Ett vin som var helt fantastiskt.

Färgerna det visade upp var skimrande vackra. Drog sig mer åt det äldre hållet än ungdomen lilalyster. Doftade gjorde det av multna löv, röda bär, skog, och även lite jordgubb. Detta var sedan ett vin som balanserade på gränsen till att vara för tunt. Men höll sig ståtligt rakryggad hela tiden med en fina tanniner, en bra balans och med lite slutgiltig bitterhet. Här fanns även röda bär och vanilj. Detta är ett vin jag varmt rekommenderar. För det gott som f-n!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *