Barbera del Monferrato Livio Pavese, 2010

Barbera del Monferrato Livio Pavese, 2010

Barbera del Monferrato Livio Pavese, 2010

Vinet

För ett bra tag sedan hittade jag detta vin på mitt lokala systembolag. Brukar generellt inte köpa italienskt men nytt potentiellt prisvärt från Piemonte lockade. Något till min förvåning så var det väldigt trevligt. Druvan Barbera är som en lillasyster till Nebbiolo som annars gör livet trevligt för de som gillar Piemonte men inte har plånboken att handla Barolos.

Producenten Livio Pavese har gjort ett väldigt trevligt och prisvärt vin. Doftar klassiskt med körsbär, lite mörk choklad och ekfat. Smaken är tydligt adresserad till Italien, svalt klimat och med trevliga tanniner och en tydlig syra. Körsbären och den mörka chokladen finner även på smaklökarna. Tror detta vin skulle passa förträffligt bra till pastarätter eller varför inte en god pizza.

 

Pris: 109kr
Nr på Systembolaget: 74960

Producenten

Livio Pavese är en producent som har flera viner på systembolaget. Alla jag har provat är väldigt bra.

Livio Pavese har varit med ett bra tag. Historien om producenten berättar att släkten landade i Piemonte redan redan år 1217 efter korstågen. Därefter har de varit framgångsrika under med borgmästartitlar och utmärkelser för sina viner. De har viner från hela Piemonte och är som sagt internationellt kända. Väl värt att prova deras viner. Varför inte detta instegsvin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *