Belle Époque, 2007

Belle Époque, 2007

Belle Époque, 2007

Vinet

 

När jag inför sista lektionen i mousserande vin sa att nästa gång ska vi prova prestigechampagner sa en av deltagarna direkt ”får vi en Belle Époque?”.  Yes, you will.

Belle Époque är producenten Perrier-Jouët prestigechampagne. Söthetsgraden är påtaglig vilket kanske inte är så konstigt när dess dosage är något högre än andra prestigechampagner jag provat. Denna ligger på 9gr/liter.

Färgen är gyllene, nästan guldig. Doften har en viss brändhet och tydliga röda äpplen. Smakmässigt är det de röda äpplena som dominerar. Här är det fantastiska bubblor som virvlar runt i munnen blandat med en tydlig krispighet.

Detta är ett väldigt bra vin. Men personligen om jag skulle lägga ut så här mycket pengar på en flaska så skulle jag nog föredra någon annan prestigechampagne än Belle Époque.

Pris: 1 205kr
Nr på Systembolaget: 87914 (ej 2007 utan 2008)

Producenten

Producenten Perrier-Jouët är en producent som utgår ifrån Epernay och har flera grand cru klassade byar i sina ägor. Perrier-Jouët som har hållit på sedan 1811 är även känd för blommorna på sina flaskor. Art Nouveau som de själva säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *