Church Road Pico Brewery

image1

Öl? Jag jag dricker som sagt inte bara vin utan får i mig lite öl lite då och då. Dock skriver jag sällan om dem. Men nu är det dags att skriva några rader om ett litet bryggeri i centrala Falkenberg, Church Road Pico Brewery. Bryggeriet är så pass litet att när de började brygga pratade man i Sverige om microbryggerier så man valde att kalla sig för picobryggeri istället. Nu har fler bryggare anammat den titeln och man egentligen kanske skulle kalla sig nanobryggeri. När det bryggs öl så blir det endast 30 flaskor åt gången. Med andra ord superexklusivt. Eller som bryggarna på Monks i Stockholm skriver på sina öl, Very limited edition.

Här är de två senaste kreationerna från bryggeriet. Båda i lättsam American Pale Ale (APA) stil. Paint it Black som i färgen på minner om en mörkare variant av Falcons bayerska öl. Men inte så mörk som en Guiness. Smaken och doften är fruktig då ölen är dubbelt torrhumlad. Men finns tydliga toner av rostat ekfat för att använda en vinterm. Det är den lilla mängd svart malt som bidrar till det.

Andra ölen, Back to Blonde, skulle man kunna tro är en belgisk öl men så icke. Snarare speglar namnet på den ljusa färgen. Det som är lite anmärkningsvärt med denna öl är att den är minimalisk i sitt utförande. Den innehåller nämligen enbart en malt sort (pale ale), en humle sort (Cascade), en jäst (WPL001) och resten består av ypperligt kranvatten från Falkenberg. Denna öl är nog en fantastisk en varm sommardag, men en lite ruggig vårdag saknar den lite beska och uns av fyllighet i kroppen.

Vill man få chansen att smaka något som kommer från Church Road Pico Brewery kan man kontakta undertecknad. Med andra ord det är jag som skriver bloggen som står bakom bryggeriet. Men passa på vid nysläpp för flaskorna är går åt fortare än förväntat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *