Crozes-Hermitage Les Launes, 2012

Crozes-Hermitage Les Launes, 2012

Viner från franska Rhône är något brukar jag uppskatta. De brukar ha en sval och komplex stil som tilltalar mig. Men denna flaska var svår att plocka ut att vara en syrah i blindprovningen. Tyckte mer känna stilen av en cabernet sauvignon.

Vinet var inte så tungt i färgen som en syrah kan vara. Kände dessutom inte så mycket animaliska toner utan mer skogbär, multna löv och en viss kryddighet i doften. Smakmässigt kändes vinet tunt, inte så mycket taniner och här tyckte jag mig känna lite cederträ och svarta vinbär. Något som uppenbarligen var helt fel eller så spelade min hjärna mig ett spratt.
Oavsett vad kändes det som en väldigt nyttig övning.

Intressant var att jag druckit detta vin tidigare, fast årgången innan. Då var köttigheten betydligt större. Får nog läsa på lite om skillnaden mellan 2011 och 2012 i Rhône. För 2011 var bättre.

Pris: 139kr
Nr på Systembolaget: 2800

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *