Dom Pérignon, 2006

Dom Pérignon, 2006

Dom Pérignon, 2006

Vinet

Då var vi tillbaka i Champagne igen. Denna gång med ett ikoniskt vin. Kanske det mest kände vinet i hela världen. En Dom Pérignon från 2006. Faktiskt min första och hittills enda Dom Pérignon jag druckit.

Vinet är blandad med 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir och har rätt slätt jäkligt trevlig balans. Fantastiskt gyllene i färgen. Doftar friskt med härliga toner av citrus, äpplen och nougat. Innan jag smakade vinet blev jag nästan nervös då vinet är så legendariskt. När jag väl kände dropparna i gommen förstår jag kanske varför. Vinet var fantastiskt. Det hade en rätt skarp syra, en blandning av päron och äpplen. Tydlig brödighet och jäst med en fin beska. Sjukt gott!

Pris: 1 380kr
Nr på Systembolaget: 7428

Producenten

Dom Pérignon, är ett vin och varumärke som ägs av champagnehuset Moët & Chandon. Dom Pérignon är deras prestigechampagne. Namnet är taget efter benediktemunken med samma namn. En man som inte uppfann den traditionella metoden som en del säger, men som varit med och påverkat vinframställning genom att vara en influerande pionjär.

Stilen i en Dom Pérignon är alltid en blandning av druvorna Pinot noir och Chardonnay även om själva blandningen varierar varje år. Med andra ord borde man testa och dricka mer Dom Pérignon. Egentligen så fort varje tillfälle ges.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *