Felton Road Bannockburn, 2014

Felton Road Bannockburn

Vinet

Felton Road Bannockburn är ett fantastiskt vin. Igen Felton Road Bannockburn är ett fantastiskt vin.

Egentligen kan man säga det hur många gånger som helst. Felton Road Bannockburn är ett fantastiskt vin. Kanske det mest fantastiska vin jag någonsin har smakat. Anade att vinet skulle vara bra, i och med att jag föredrar Pinot Noir, men att det skulle vara så bra hade jag ingen aning om. Då ska man ändå veta att Bannockburn är ett av producenten Felton Roads enklare viner. Bara den tanken svindlar något.

Vinet bokstavligen flödade över av doft direkt när man öppnade det. Smultron, jordgubbar, kanel, en örtighet, mylla och med en tunn doft av vanilj. När jag hällde upp det i glaset så noterade jag att vinet upplevdes fylligare än en vanlig pinot noir. Då ska vi inte nämna hur mycket fylligare det egentligen var i munnen. Otroligt fina och lena tanniner, balanserat som varje droppe var vägd på en guldvåg. Hallon, jordgubbar, en viss rostning, kryddighet av en aning kanel.

Pris: 349kr
Nr på Systembolaget: 90126

Producenten

Producenten Felton Road huserar i södra delarna av Nya Zeeland, närmare bestämt i Central Otago. Man arbetar helt biodynamiskt och är en ikon och föregångare för de flesta vinmakare i Nya Zeeland. Felton Road är en relativt ung producent. I alla fall med europeiska mått sett då man startade för endast 25 år sedan. Det ryktas om att man de flesta av Pinot Noir vinerna är av klonen ”Abel”. En berömd klon som sägs ha försökts smugglats in i landet på 70-talet. Personen som gjorde det hette Malcom Abel och lyckades få in den till slut. En fantastisk berättelse som även bevittnar hur dedikerade vinmakare kan vara.

Felton Road Bannockburn var rent ut sagt ett löjligt gott vin. Jag vill gärna prova det igen eller framför allt fler viner av samma producent. Köp om tillfälle ges. Priset må vara högt men det är klart värt det. Till och med att jag skulle säga att Felton Road Bannockburn är ett prisvärt vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *