P.Lex Reserva, 2014

P.Lex Reserva , 2014

Vinet

P.Lex Reserva är ett vin från Portugal. Närmare bestämt från regionen Alentejo. En region där majoriteten av viner inte klassificeras som kvalitetsviner utan som bordsviner. P.Lex Reserva har inte vad jag känner till klassificerats som kvalitetsvin. Men det behöver inte betyda att det är ett dåligt vin.

Vinet har en markant mörk färg. Tydlig doft av varmt klimat med nyanser av  körsbär och mörk choklad. Smaken är söt och körsbären finns här åter. Kan inte bestämma om det är kaffe eller bara rostade ekfat som jag tycker mig känna. Skulle säga att vinet är med tanke på priset rätt ok prissatt. Gillar man viner åt det sötare slaget, så som Ripassos, så hamnar nog rätt här med. Själv föredrar jag viner mer svalare karaktär.

Pris: 99kr
Nr på Systembolaget: 73308

Producenten

Petter som kändisvin. Vem fasiken trodde det? Eller egentligen är det kanske så konstigt. En sådan entreprenör som han verkar vara var det nog bara en tidsfråga innan det blev vin på varumärkeslistan. Intressant är att Petter utbildat sig i ämnet som sommelier. Frågan jag ställer mig då är om detta är ett vin han verkligen gillar eller om det enbart är för pengarna. Hans kändisvinskollega Per Morberg har sagt i intervju att pengarna har gjort att han kunnat sluta göra matprogram. Tror dock inte Petter kommer sluta göra musik. Men för mig är detta vin ett vin för den stora svenska massan och därmed för kassakistan hans. Petter har i hans sortiment en alkoholfri mousserande (som jag har provat och tyckt är ok) men även en Barolo som i stort lockar sjukt mycket mer. Ser nu med spänning på vad Petter  kommer släppa i framtiden. Kvantitet eller kvalité.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *