Matthias Gaul Pinot Noir, 2012

20131225-045118.jpg

Sprang nyligen på en trevlig liten pinot noir från den tyska producenten Weingut Matthias Gaul som jag hade förhoppningar att den skulle passa bra till en svamprisotto. Vilket det även gjorde.

Färgen var druvtypiskt väldigt tunn men skimrade vackert i en mörkröd färg. Doften var lite tillbakadragen. Eventuellt på grund att jag är så otroligt otålig och ger mig ofta i kast med viner innan de hinner öppna upp sig ordentligt. Men kunde ändå finna lite hallon och en del örtighet. Väl i munnen så uppvisade vinet en dov elegans blandat med bra tanniner hallon och kanske till och med lingon. En tydlig eldighet kunde även kännas, vilket inte är så konstigt då vinet har en alkoholstyrka på 13,5%. På slutet kom även en nyans av ekfaten som vinet lagrats på fram.

Summerat skulle jag säga att detta var en trevlig tyskt pinot noir som jag gärna skulle ställa mot både liknande från Frankrike och även mot Nya Zeeland. De tyska pinot jag provat skiljer sig ofta lite i stil mot övriga världen. Spännande är det…

Pris: 121kr
Nr på Systembolaget: 2848

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *