Moulin à Vent Pierre Ponnelle, 2015

Moulin à Vent Pierre Ponnelle, 2015

Moulin à Vent Pierre Ponnelle, 2015

Vinet

Tunna röda viner från gamla världen (oftast i alla fall) med karaktär är något som jag gillar. Intresset började med Pinot noir, som sedan växte sig till Nebbiolo, kröp sedan ned till Nerello mascalese för att sedan vända tillbaka till Gamay. Fortfarande gillar jag alla de uppräknade druvsorterna. I detta fall är det en härlig Gamay som jag ska tipsa om.

Detta vin köpte jag för att ha till en lektion i Betyg-1 kursen. Tanken var att göra det enkelt för deltagarna, men detta vin var betydligt mörkare och trevligare än vad jag kunde ana. Doft full av jord, röda bär med lite godistoner. Hallon, jordgubbar, blåbär samsas med en hög syra och lite tanniner. Lite beska finns även här som virvlar runt med tendenser av gamla ekfat.

Detta vin som producenten Pierre Ponnelle har gjort är riktigt bra.

Pris: 119kr
Nr på Systembolaget: 2550

Producenten

Pierre Ponnelle är en av de mest tongivande prodcenterna i Beaujolais och just detta vin kommer från en Cru märkt del som heter Moulin à Vent. Vingården startade 1875 och förfinas hela tiden. Just detta vin har man låtit 10% ligga på gamla ekfat i ett halvår, vilket är en intressant tanke och förklarar att man känner gamla ekfat i vinet.

Med tanke på priset kommer jag garanterat köpa fler flaskor av detta vin.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *