Serralunga d’Alba Fontanafredda Barolo, 2009

Serralunga d'Alba Fontanafredda Barolo, 2009

Italiensk vin från Piemonte brukar jag gilla. Den svala stilen med en finkornig tanninstruktur är härlig. Denna kväll var det en Barolo från producenten Fontanafredda som fanns i glaset.

Den druvtypiska och karaktäristiska rödbrun färgen snurrades runt och blottade sin transparens. I detta moment kunde näsan plocka upp en kryddighet av både körsbär och ekfat. På tingen var vinet fullt av tanniner, mer än vad jag brukar att föredra. Även fanns där en tydlig beska som säger till mig att det var för tidigt att öppna denna flaska. Tror att vinet hade mått väl av ligga och mogna till sig något år till. Strävheten och smaken av röda bär gjorde att min gissning drog sig åt att det var ett vin från Piemonte jag hade i glaset.

Denna Barolo från Fontanafredda var för ung. Absolut inget vin jag skulle köpa och öppna närmaste tiden. I allafall inte om man ska kalla det prisvärt. Men kan man tänka sig låta det ligga och mogna till sig några år anar jag att detta blir ett kanonfint vin.
Köp om tålamod finnes med andra ord.

Pris: 239kr
Nr på Systembolaget: 2305

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *