Simonsig, 2013

20140526-074003-27603924.jpg

Vinet är från Stellenbosch och det inger ett visst företroende på att det ska vara bra. Dessutom har Simonsig chardonnay ett rykte om sig att vara ett superfynd på Systembolaget. Jag fick flaskan som ett varuprov men vet inte riktigt om jag kan hålla med om påståendet. Samtidigt är inte chardonnay från varmare klimat eller nya världen riktigt min smakpreferens. Jag upplever ofta en oljig hinna i dessa viner och det är något som jag inte gillar. Även, tyvärr, detta vin uppvisade tecken på det.

Vinet har en tydlig gyllene färg som tyder på en del fatlagring.  Doftar härligt av päron, aprikos och honung. Man känner tydligt faten samtidigt som det finns en fin fräschör om vinet. I smaken är väldigt fruktig och det är tropiska frukter som aprikos och persika som dominerar. Jag hittar även en fin känsla av mineral men så även tyvärr denna oljiga känsla som förstör min upplevelse så smått. Vinet är inte dåligt på något sätt bara ett som inte riktigt passar mig.

Däremot upplever jag att detta vin passar bra till mat. Gärna lite grillad kyckling eller lax tror jag skulle bli kanon till detta vin. Men som sällskapsdricka väljer jag gärna något annat.

Pris: 89kr
Nr på Systembolaget: 2032

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *