Stoneleigh Sauvignon Blanc, 2012

20140319-064137.jpg

Redan när jag bodde på Nya Zeeland och var betydligt mer okunnig än vad jag är idag så hade jag en inte alltför positiv inställning till Stoneleighs klassiska sauvignon blancs. Kommer mig till minnes en rundresa bland vinproducenter i Marlborough där vi stannade till på Stoneleighs. Huset var påkostat och turisterna många. Vilket var stor skillnad mot flera av deras kollegor/konkurrenter.

Besöket hos Stoneleighs var ett av många och därmed vi fått en bild av utbudet i regionen. Redan efter första dropparna sa jag till min fru att detta var inget för mig. Uppenbarligen en åsikt som hängt med mig under alla dessa år. För även denna flaska var så övertydlig på alla sätt som det går att göra.

Färgen är mer eller mindre transparant. Doftar flädersaft och tropisk frukt. Vinet har en väldigt hög syra. Det riktigt biter till i gommen och på tungan. Smakar förutom krusbär tydligt tropisk frukt som grape och ananas. En medelstor beska. Ingen sötma.

Ett vin som spelar över och försöker brösta upp sig. Faller dock platt i jämförelse mot sina kollegor.

Pris: 104kr
Nr på Systembolaget: 6311

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *