Bonterra Chardonnay, 2012

Bonterra Chardonnay, 2012

Viner från de förenta staterna i Amerika och jag brukar inte gå hand i hand på romantiska promenader. Snarare att blänger vi på varandra och går skilda vägar om vi råkar mötas. Självklart finns det undantag som denna helt fantastiska pinot noir från Calera. Dock var denna flaska från producenten Bonterra i Kalifornien ett typisk amerikanskt vin. Övertydligt och totalt ointressant.

Glaset som hällts upp påvisade en rå gul färg. Vinet däri avgav tunga ekfatstoner med kraftiga referenser av vanilj och honung. Någonstans fanns där en syrlighet som jag själv tolkade som ett saftigt rött äpple. Smaken var rund och fyllig med nyanser av både honungen och vaniljen. Bonterravinet tyckte jag mig uppfatta som torrt, beskt, omoget med en måttlig syra. Dessutom fanns där en smak av rostad ekplanka som jag upplevde som något störande för vinets helhetsbild. Inget favoritvin helt enkelt som jag redan kunde konstatera när jag provade föregående årgång.

Däremot tror jag att detta vin kommer bli betydligt bättre tillsammans med mat. Kanske tillsammans någon saftig och kraftig bit utav fågel eller gris.

Pris: 135kr
Nr på Systembolaget: 16632

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *