Champagne Deutz Brut Classic

 

Vinet

Champagne är alltid trevligt. Oavsett tillfälle skulle jag nästan säga. Just denna flaska var det faktiskt ett bra tag sedan jag drack. Jag och min fru fick den i bröllopspresent av hennes lillebror. Även om det var ett bra tag sedan jag drack denna champagne, glömde faktiskt av det ursprungliga inlägget, så drack vi inte den direkt efter bröllopet. Vi fick några olika flaskor vin just vid tillfället (då vi önskat oss det), men  just denna flaska sparade vi till vår femåriga förlovningsdag innan vi öppnade den.

Vinet doftade som att komma in i ett bageri. Brödigt med flimmer av jäst. De gula äpplena armbågades med den mjuka nougaten medan den syrliga citrus (citron) tonen höll sin tydliga distans i bakgrunden. När massan väl lämnat glaset och träffat gommen upplevdes vinet som fylligt men även lätt och tillgängligt. Mjukt och lent med en tydlig syra. Särskilt i eftersmaken. Både brödigheten, nougaten och citronen fanns med hela vägen hem.

En bra standard champagne som har en tydlig brödig karaktär som tilltalar. Skulle gärna velat låtit denna flaska ligga några år till för jag tror den hade varit än bättre då. Men en bröllopsgåva på en förlovningsdag är väl bara att öppna och njuta. Tack Simon!

Pris: 399kr
Nr på Systembolaget: 7487

Producenten

Champagnehuset Deutz startade har funnits med ett bra tag. Som så många andra i regionen. Grundades redan 1838 av William Deutz som med sitt tyska påbrå slagit sig ned i franska Aÿ. Enligt uppgifter producerar Deutz ungefär två miljoner buteljer per år. Även om mycket går till export så säljs fortfarande majoriteten på hemmamarknaden i Frankrike.

Huset Deutz skulle jag säga är bland topproducenterna sett till standard champagner från de stora husen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *