Santa Duc Les Vielles vignes, 2010

Santa Duc, 2010

Inte alltför länge sedan bjöd min gode vän och granne över familjen för lite mat och vin. Han hade berättat vid ett tillfälle att han för stunden var insnöad på norra Rhône. Hej, vad trevligt tyckte jag och förväntade mig ett sådant vin. Mycket riktigt blev det så. Han hade valt ett vin från producent Sarl Yves Gras Santa Duc där vinet vuxit på omkring 50 år gamla vinstockar. Vielles vignes, som står på etiketten, betyder just att vinet kommer från gamla stockar eller rankor. Vinet heter i övrigt Santa Duc som producenten och är från 2010.

Vinet är fylligt med sin rödbruna kulör. Doftar av viol, lakrits och plommon/körsbär. Här finns även franska, med tanke på ursprunget och den mjuka tonen, ekfat. I munnen är det fina, lena men ändå tydliga tanniner. Smak av lakrits tillsammans med en tydlig syra virvlas runt med markant fruktighet. Dock upplevs vinet ändå balanserad och härligt. 

Jag kommer säkerligen köpa detta igen. Särskilt när man ser till priset. Dock inget spontant köp då man endast hittar det i beställningssortimentet.

Pris: 112kr
Nr på Systembolaget: 71548

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *