Tamaral, 2014

Tamaral, 2014

Tamaral, 2014

Vinet

Spanien och Tempranillo är en kombination som inte traditionellt inte är så rolig. Jag tycker ofta det är kräftspadet och vaniljen som förstör vinet. Iofs är den kombinationen oftast förknippad med regionen Rioja. Detta vin, Tamaral, kommer från Ribera del Duero. Det uppvisar även en helt annan karaktär än vad jag är van vid.

Denna Tamaral är ett ung vin vilket syns genom att vinet har en rödlila ton i den kompakta färgen. Doften är något rökig och bärig av körsbär, plommon. Jag tycker mig även finna tendenser av cederträ. Smaken är torr och fullt av svarta vinbär och mörka röda bär. Ekfats toner och även en påtaglig strävhet samt en något tunn eftersmak. Vinet upplevs något obalanserat, men samtidigt en väldigt trevlig överraskning mot vad jag förväntade mig.

Kommer säkerligen köpa detta vin igen.

Pris: 129kr
Nr på Systembolaget: 2163

Producenten

Producenten Bodega Tamaral är startade sin verksamhet för endast 20 år sedan. De håller till i staden Penafiel och har äger fyra vingårdar i Ribera del Duero. Tamaral är en familjeägd producent som drivs av familjen De Santiago och har sedan starten redan börjat göra sig ett namn. Deras viner betygsätts i branchen och de får 90p eller mer. Med tanke på producenten unga ålder är det en producent att ha lite koll på. Passa på att handla deras viner nu innan de kan sticka iväg i pris.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *