Amarone della Valpolicella, 2010

20131003-044810.jpg

Jag är inte särskilt duktig på italienska viner. Skulle garanterat inte kunna peka ut dem i en blindprovning. Men jag gillar många av dem. Som så många andra har jag upptäckt att det finns en förkärlek för amarone hos mig. Just denna flaska amarone glömdes kvar i min vinkyl då jag bjöd på andra saker kvällen då den var tänkt att drickas. Så finder’s keeper’s helt enkelt.

Färgen var lila vilket gjorde att vinet kändes relativt ungt. Doftade fint av körsbär, lite mandel och säkert lite viol.
Rätt behaglig doft var det så som alltid ökade förväntningarna inför första sippen. När vinet sedan kom i kontakt med tungan och började rumla runt i gommen upplevdes den fina bitterheten blandat med en fint balanserad strävhet. Rent smakmässigt erbjöds inga överraskningar jämförelsevis med doften.

Detta var ett vin jag gärna dricker igen. Turligt nog tror jag det var två flaskor som glömdes kvar.

Pris: 179kr
Nr på Systembolaget: 2358

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *