Moscato d’Asti

 Moscato d' Asti

Vinet

Även om man är intresserad av vin som en annan så har jag inte provat allt. Ibland viner som man tycker att det är väl klart ”alla” har provat ”en sådan”. Nej, innan denna flaska hade jag aldrig druckit en Moscato d’Asti. Denna flaska köptes på vinst och förlust på Bordershop strax innanför den tyska gränsen mot Danmark. Färjeledes. Sedan blev denna flaska liggandes ett bra tag. I nästan ett år skulle jag gissa på att den fick ligga i vinkylen.

Hur är då en Moscato d’Asti? Tunt ljus i färgen. Doftar friskt och full av fläder. Smakar lite spritsigt med en påtaglig sötma. Har en väldigt låg alkoholhalt vilket gör att man gärna häller upp ett glas extra. Bara för att. Detta vin hade en medelhög syra och upplevdes väldigt fruktigt. Troligen i kombination av den tydliga sötman som vinet visade upp.

Spontant är detta en perfekt sommardryck eller kanske ett trevlig vårvin när den första värmen kommer vår väg. Har man inte druckit en Moscato d’Asti så ska man abs0lut göra det. Om inte annat för nyfikenhetens skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *