Yalumba FDR1A Cabernet Sauvignon Shiraz, 2012

Yalumba FDR1A, 2012

Yalumba FDR1A, 2012

Vinet

För ett par månader sedan var jag inne på mitt lokala Systembolag och frågade om något udda tips. De visade mig denna flaska med en massa text från Australien. Fyra flaskor stod i ett hörn. Jag hade redan några flaskor i min korg och i ärlighetens namn ryggade jag till av priset. Inte ofta jag handlar vinflaskor för 300kr om det inte är för någon av mina kurser. Så pass denna gång.

Någon vecka senare var jag inne igen. Tre flaskor stod nu på hyllan. Pass även denna gång. Ytterligare någon vecka så stod det nu två flaskor där. Då slog jag till. Väntade någon månad innan jag öppnade flaskan till en trevlig kötträtt tillsammans med frun.

Vinet hade en fruktig ton på näsan, tydligt med svarta vinbär. De svarta vinbären finns även i smaken tillsammans med härlig pepprighet. Vinet är skönt balanserat med fina tanniner, en tydlig syra, ekfat och plommon.

Detta vin från Yalumba är troligen ett av de allra bästa viner jag druckit från Australien. Inte bara jag tyckte det utan personen jag delade flaskan med. Till och så bra att vi beställde ytterligare en flaska.

Pris: 299kr
Nr på Systembolaget: 99078

Producenten

Vinproducenten Yalumba sägs vara Australien äldsta familjeägda vinproducent. Fem generationer av vinmakeri har de hunnit med sedan det hela startade 1849. Tog något år innan de fick ut sitt första vin på marknaden. 1858 är de lokala favoriter och nu över 150 år senare visar de upp sina kunskaper i lilla Falkenberg. Imponerande arbete.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *